Chocolade als beautyproduct gebruiken

Bautyproducten met chocola erin verwerkt komen steeds meer op de markt. En dat is ook niet zo gek! Hoewel chocola heel lang in een slecht daglicht heeft gestaan omdat het ongezond zou zijn, is in de laatste jaren veel meer ontdekt over de gezondheidsvoordelen. Chocolade bevat bijvoorbeeld super veel antioxidanten. En deze antioxidanten beperken de schade die door vrije radicalen om ons heen wordt veroorzaakt (de zon, vervuiling en de lucht die we inademen) waardoor onze huid minder snel verourderd.

Chocolade maskertje

Het product waar de meeste vrouwen het eerst aan zullen denken is het gezichtsmaskertje. Vele merken hebben al maskertjes uitgebracht waar cacao in zit verwerkt. Als je dit bruine goedje opsmeert, zal de aroma van cacao zich om je heen wanen en een extra ontspanning geven. Het echter van de meeste maskertjes niet de bedoeling dat je even proeft, want ze zullen in de meeste gevallen niet eetbaar zijn. Wil je dit een keer proberen, maar niet te veel geld uitgeven? Dan kun je een chocolade gezichtsmasker ook gemakkelijk zelf maken! Een simpele manier hiervoor is het mengen van honing, yoghurt en cacao. Let er wel op dat je een ongezoete versie van de cacao koopt.

Chocolade douchegel

Al een tijd geleden was Axe een van de eerste die duidelijk op de markt kwam met een chocolade douchegel voor mannen. Hierbij is de reclame van de chocolademan natuurlijk niet weg te denken. Sindsdien zijn er ook genoeg andere varianten om ook onder de douche te kunnen genieten van een heerlijke chocoladegeur en hier de hele dag nog een beetje naar te ruiken.

Lippenbalsem

De cacaoboon bestaat grofweg uit twee onderdelen. Cacaopoeder en cacaoboter. Als er chocolade van wordt gemaakt, wordt deze van elkaar gescheiden. In witte chocolade zit eigenlijk alleen cacaoboter en in pure juist bijna geen. Daarom is pure chocola dus ook gezonder. Maar deze cacaoboter kan ook voor vele andere dingen gebruikt worden in plaats van alleen te eten. Zo is dit een hele goede lippenbalsem. Dit sluit vocht in de lippen, maakt ze zachter en gladder en het voorkomt dat je lippen verder uitdrogen. De cacaoboter wordt ook heel vaak gebruikt als bodybutter (het zit al in de naam). Het is een goede natuurlijke manier om je huid goed gehydrateerd te houden zodat je geen droge plekjes krijgt.

Make-up

Zelfs in make-up wordt soms cacao toegevoegd. Nu moeten we wel zeggen dat dit in hele kleine mate is en niet per se helpt voor je huid. Maar leuk is het wel! Er bestaan bijvoorbeeld oogschaduw en bronzer met de geur van chocolade. En vind jij nagellak remover ook altijd zo stinken? Dan is er gewoon een variant met de geur van chocolade. Dit is een potje die je gewoon in je tas kunt meenemen. Je dipt je vinger erin en als je hem er na een paar seconde weer uithaalt is je nagellak weg. Zo kun je snel voor een belangrijke afspraak nog je nagellak weghalen, zonder een sterke lucht mee te nemen.

Chocolade eten

Niet alleen chocolade beautyproducten op je huid gebruiken is goed voor de gezondheid. Ook af en toe chocolade eten is aan te raden! Hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gelijk alle chocola online die je kan vinden te bestellen en in een keer op te eten. Het gaat wel om pure chocolade. Hoe puurder hoe beter. Dan zijn er namelijk minder suikers toegevoegd en bevat het meer positieve stoffen.

Dit bericht is geplaatst in Verzorging. Bookmark de permalink.