Zo match je je leesbril met je outfit

De een vervloekt ‘m de ander draagt ‘m met trots: de leesbril. In welk kamp je ook mag zitten, het is nu eenmaal een noodzakelijk hulpmiddel voor iemand met slechte ogen. Hoewel een leesbril vaak wordt gezien als een redelijk saai voorwerp, kun je tegenwoordig ook de leukste monturen vinden in de meest prachtige kleuren. Hierdoor wordt de leesbril echt een onderdeel van je kleding en kun je eindeloos blijven variëren. Het wordt tijd dat we de leesbril gaan zien als een hip accessoire dat echt iets toevoegt aan je outfit en onderdeel is van je kledingstijl. Daarom geven we je graag wat tips over het matchen van je leesbril met je outfit. Op deze manier wil je het liefst je leesbril nooit meer afzetten.

Monturen

Een passend montuur vinden

Een goed montuur is van groot belang indien je je leesbril wilt gaan zien als accessoire. Zaak is het om een montuur te pakken dat goed past bij jouw gezicht. Een opticien kan je hier goed over adviseren. Heb je bijvoorbeeld een hoekig gezicht dan is het slim om voor een ronde of ovale bril te kiezen. Of kies bijvoorbeeld voor een transparant montuur waardoor je gezichtsvorm wat zachter wordt. Mensen met een rond gezicht doen er goed aan om te kiezen voor een rechthoekig montuur. Heb je juist een ovaal gezicht? Dan heb je geluk want dan staat bijna ieder montuur jou goed. Het beste komen jouw gelaatstrekken uit bij een vlinderbril omdat deze je sterke punten accentueert. Maar het beste kom je er natuurlijk achter wanneer je veel verschillende monturen past en met elkaar vergelijkt. Probeer daarbij af te stappen van de standaard monturen voor leesbrillen die toch een tikkeltje saai zijn en je al snel erg oud kunnen doen laten lijken.

Pak uit met kleur

Naast het montuur is vooral ook de kleur van de bril erg belangrijk. Vooral als je je bril wilt matchen met je outfit. Natuurlijk kun je gaan voor zwart, wit of grijs zodat je bril altijd bij je kleding past. Maar wij zijn juist van mening dat je leesbril gezien mag worden en het zal je verbazen hoe goed knalkleuren combineren met je kleding. Kies dus eens voor bordeaux rood, paars, zachtroze of ga voor een printje. Pas vervolgens je sieraden ook aan op deze kleur en je hebt een terugkerend thema in je outfit. Staat gegarandeerd prachtig, dat beloven we.

 

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.